fbpx

GASSPEIS OG GASSUTSTYR

Gasspeis gir deg varme når du treng det!

Vestland Varme AS

Stilfullt, virkningsfullt, driftsikkert og elegant!

Gasspeisar er utvikla for varme og hygge, óg for å møte kresne kundars krav til funksjonalitet og design. Vi leverer peisar av merka Planika, Faber og VisionLine.

Vi har samla eit lite knippe frå desse produsentane og har du spørsmål om pris, plassering, montering, frakt eller andre tekniske ting er det berre og ta kontakt, så skal vi hjelpe deg.

​Peisane er godkjende for biobrensel (fornybar energi), og derfor lovlege og installere i alle bustadar.

Faber gasspeis er for deg som ønsker ein kvalitetspeis med eineståande design, og som ønsker komforten med ein gasspeis som kan kontrollerast via fjernkontroll eller app. Fjernkontroll/app lar deg justere både varmeeffekt og flammeeffekt.

Peiskos kan ikkje bli enklare – og heilt utan å bære ved eller rengjere for sot.

Vi har eit bredt utvalg av frittståande gasspeisar og peisinnsatsar for innbygging i høg kvalitet. I vår nettbutikk finn du fullstendig oversikt.

Realiser interiørdraumen din​

Med det omfanget som er i gasspeisar kan du lett realisere interiørdraumen din. Du kan bygge inn i rettvegg, lage virkningsfulle hjørner mellom 2 rom, eller berre bruke peisen som romdelar, f.eks dele av stove og kjøkken med ein “tunnel”. På den måten har ein innsyn i flammane uansett om ein sit og et middag eller nyte kvelden framfor tv’en

Ikkje forbode eller ulovleg med gasspeis

Ryktene om at det er forbudt eller ulovleg med gasspeis, tar utgangspunkt i forbodet som blei innført 1. januar 2017, som seier at det er et forbod mot installasjon av gasspeis for fossilt brensel.

Dette betyr ikkje at det er forbod mot å kjøpe, bytte til eller bruke gasspeis i Norge.

– Tidligare blei det kun brukt fossilt brensel på gasspeisane, og det blei lagt inn eit forbod. I denne perioden var det ulovleg å bruke gasspeis, men etter nye reguleringar – omtala som Tek 17, er det innført og tillete med gasspeis som er godkjent og sertifisert for biogass, også kalt naturgass.

Gjeldande forskrift for energiløysingar er omtalt i §14-4 og lyder:

Det er ikkje tillete å installere varmeinstallasjon for fossilt brensel.Fornybart biobrensel, som for eksempel ved, trepellets, bioolje og biogass er ikkje fossilt brensel.

Varmeinstallasjonar som er sertifisert for bruk av fornybart biobrensel vil oppfylle krava og rammast ikkje av forbodet i §14-4.

– Ved kjøp av gasspeis er du ute etter ein gasspeis som nettopp er sertifisert og godkjend for bruk av dette.

Alle modellane til Faber og Glen Dimplex er sertifisert for bruk av fornybart biobrensel, og er derfor uproblematisk å installere i norske heimar.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.